Kaj je Reiki?

Je zdravljenje s polaganjem rok. Starodavno znanje, ki se je sprva prenašalo z ustnim izročilom in se tako tudi spreminjalo glede na mojstre ali učitelje, ki so to znanje predajali, a se je hkrati dodala nota novega. Gre za prenos univerzalne energije, skozi roke na telo živega bitja (človeka, žival) ali predmetov.

Materin prvi odziv na otrokovo bolečino je ravno polaganje dlani na boleče mesto. Se strinjaš? Torej gre za spomin in najgloblji instinkt, ki predstavlja to naravno gesto. Se želiš spomniti, obuditi?

Ali od nekdaj čutiš, da lahko pomagaš drugim?

Želiš pomagati najprej sebi?

Ko se naučimo usmerjati energijo, lahko z njo zdravimo najprej sebe, nato druge in vse kar nam pride pod roke (tudi hrano, rastline…omejitev je samo domišljija).

  1. stopnja ali uglasitev

Spoznamo zgodovino Reikija. Zaporedje položajev rok na drugih in sebi. Z iniciacijo prejmemo možnost in sposobnost zdravljenja sebe.

Spoznamo prvi simbol, s katerim delamo predvsem na fizičnem nivoju.

2. stopnja ali uglasitev

Z iniciacijo prejmemo nov simbol, s katerim delujemo predvsem na čustvenem nivoju. Lahko zdravimo sebe in druge.

3. in 4. stopnja ali uglasitev, mojsterska stopnja

S 3. in 4. stopnjo postanemo mojstri in učitelji. Z iniciacijo prejmemo vse simbole, katere tudi spoznamo in njihov namen. S to zadnjo stopnjo dobimo možnost predajanja znanja naprej, če si le tega želimo.

TERMINI tečaj Reiki Usui I.: 16.9., 14.10.2018

Izpolni prijavni obrazec in si zagotovi mesto.